Pictura pe sticlă și tehnica Tiffany

2019.12.14

Amândouă sunt metode pentru decorarea sticlei sau decorarea cu sticlă. 


De multe ori este greu de determinat dacă avem de a face cu sticlă pictată sau cu un obiect realizat în tehnica Tiffany. 


Se aseamănă prin faptul că:

- ambele sunt sticle colorate

- culorile sunt separate cu ajutorul unor liini


Diferențe:


- în cazul picturii pe sticlă - desenul, motivele sunt pictate pe sticlă transparentă, pe un obiect existent (cană, bol, farfurie, etc )

- În cazul tehnicii Tiffany nu există nici un obiect de bază pe care îl decorăm ci noi creăm aceste decorațiuni.

- pictura pe sticlă- sticla este colorată (sperăm manual) cu ajutorul vopselei pe bază de apă sau solvent. Doar suprafața obiectului va fi colorat.

- tehnica Tiffany: folosim sticle colorate produse în fabrici. Sticla este colorată cu diferite oxizi de metal și culorile fiind arse în sticlă, sticla însăși este colorată nu doar suprafața acesteia.

- pictura pe sticlă - se realizează ușor și repede. Datorită faptului că este vopsită doar suprafața sticlei - nu va fi rezistent la spălare sau la condiții meteo.

- tehnica Tiffany - folosește un flux de lucru complex - în schimb însă, vom obține o piesă durabilă, rezistentă ,care poate fi folosită ca element de decor interior sau exterior.

- pictură pe sticlă - dacă se crapă sau se sparge obiectul pe care l-am decorat - jocul s-a terminat.

- Tiffany - din moment ce se compune din mai multe piese de sticlă - dacă se crapă o bucată, aceasta nu iese din cadrul metalic, nu cauzează accidente și se poate înlocui, se poate restaura

- în cazul sticlei pictate, linia de separare a culorilor (conturul) este de obicei subţire și uniformă

- în cazul tehnicii Tiffany, liniile de cositură sunt de diferite grosimi, neuniforme


Dacă nu ne putem decide pe care o vedem, să ne uităm la spatele obiectului nostru. Dacă e lin, deci nu e nici un contur, atunci avem de-a face cu sticlă pictată. 

Dacă spatele este la fel ca și frontul, deci există o linie de sudură (cositură) atunci există șansa să avem în fața noastră un obiect realizat în tehnica Tiffany.  

© 2019 Sticla cu Suflet. Toate drepturile rezervate.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el